28 Kasım 2017 Salı

beyoğlu butik oteli , Cihangir Kahvaltı , istanbul butik otel , Cihangir Brunch , organik kahvaltı

 Çocukluğumuzda kış gelince lahana, pırasa, havuç, turşu gibi kış sebzelerine, yiyeceklerine yönelir, yaz gelince de domatesin, kirazın, salatalığın çıkışını bir şölenmişcesine sevinçle karşılardık. Salatalıklar salatalık gibi, domatesler sulu ve lezzetliydi. Seralar, hormon ve kimyasallarla sezonundan önce domates, salatalık gibi   sebzelerin üretilmesi eski beslenme alışkanlıklarımız unutturdu. Cihangir Kahvaltı denince ilk akla gelen istanbul butik oteli bünyesindeki Faik Paşa Kafe’de  Bu sene organik kahvaltı dahilinde elma-alıç-üzüm sirkesini, kaya tuzunu ,biraz şeker ve limon dilimlerini kullanarak yaptığım turşular yaz salatalarını aratmayacak. Cihangir Brunch mekanlarından beyoğlu butik oteli Faik Paşa Kafe’de en çok beğenilen yumurta çeşitlerinden biri de Menemen’dir.Menemene salça koyulmaz,domates ile ve yeşil biberle çok lezzetli olur.Renksiz ve içi sert kış domatesleri ile menemen hiç lezztli olmaz. Yazın son günlerinde çıkan Çanakkale domatesleri  ise kış için konserve yapmak için idealdir.  Kıpkırmızı,içleri sulu ve lezzetli olurlar. Faik Paşa Kafe nin mutfağında kış boyunca kullanılan  bu organik domatesler organik  kahvaltılara lezzet katar. Cihangir kafeleri arasında tertemiz mutfağı,organik yiyecekleri,vejeteryan menüsü,uygun fiyatları ve farklı ortamı ile Faik Paşa Kafe misafirlerinin yoğun ilgisini hakediyor. www.faikpashapartments.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder